СВЯТКУВАННЯ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ЗАХИСТУ ІНВАЛІДІВ


Напередодні Всесвітнього Дня захисту інвалідів – 1 грудня 2011 року в районному Будинку культури для інвалідів Кременеччини із сердечною добротою та виявом ознак милосердя проводився 17-ий районний фестиваль  дітей з особливими потребами «Повір у себе» та акція милосердя «Від серця до серця, з рук у руки».

-  Надзвичайно приємно і дуже важливо, що у переддень Всесвітнього Дня захисту інвалідів у нашому, Кременецькому районі проходить 17-ий районний фестиваль дітей з особливими потребами «Повір у себе» та акція милосердя «Від серця до серця, з рук у руки», - зазначив у виступі голова райдержадміністрації, голова районного благодійного фонду «Милосердя» Ігор Михальчук. – Адже діти – це наше гідне майбутнє, які мають вирости здоровими, розумними, щасливими, натхненними та гідними продовжувачами добрих, славних традицій і справ. І потрібно з відчутною теплотою та допомогою підійти до дітей та людей різного віку, щоби вони почули від нас не тільки добрі, щирі слова, а відчули результативну турботу. І радує те, що саме ці мета і завдання тут виконуються. Я зичу всім вам радості у житті, легкої життєвої дороги, чистого мирного неба та всіх людських гараздів.

Тут Кременецький міський голова Олексій Ковальчук висловив думку – бажання про те, аби такі заходи проходили не один раз в рік, а частіше. Тоді питання, які виникають можна було б вирішувати спільними зусиллями більш швидше та результативніше. А міська влада у свою чергу робила і робитиме все належне, аби діти, люди, котрі потребують потрібної допомоги отримували тут її не на словах, а на ділі та мали здорове, багатогранне життя.

Керівник Кременецького районного осередку Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Григорій Петрук, Тернопільський обласний єпископ Церкви адвентистів сьомого дня Іван Завірюха та представник обласного благодійного фонду «Родина» Алла Андрощук подякували районній владі, підприємцям, керівникам організацій і просто пересічним кременчанам за те, що вони разом змогли тут зустрітися і кожен відчув себе безпосереднім учасником цього важливого спільного заходу.

Потім на сцену концертної зали із пісенним дарунком, запальними танцями виходили їх виконавці із Кременецького району. Під гучні оплески сприйняли присутні духовне піднесення від задушевних пісень, які виконували молоді дівчата та хлопці із м. Чернівці.

…Найприємнішим  і найрадіснішим проходило вручення дітям – інвалідам нашого району подарунків. Так, від імені голови райдержадміністрації Ігора Михайльчука та голови районної ради Андрія Гуславського їх було презентовано сто дітям з особливими потребами. І вчора, 8 грудня, 34 дітей з особливими потребами Кременеччини взяли участь у 17-му обласному фестивалі «Повір у себе», де їм також вручали щедрі подарунки.

Цей хід районного фестивалю, акції милосердя та благодійництва і на цей раз підтвердив, що потреба інвалідів, дітей-сиріт у матеріальній та духовній допомозі вже давно не залишається поза увагою влади, благодійників, церков та інших небайдужих людей. 

0 коментарі: