ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ


У останню суботу, 26 листопада, проводились заходи з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів. Саме Голодоморів, адже Україна пережила не одні жахливі події свого народу. Це лихо з різних причин пронеслося землями України в 1921-23, 1932-33 і 1945-46 роках. Але найбільш жахливим, трагічнішим, штучно спричиненим був Голод 1932-33 років, якого визнають геноцидом українського народу не лише на національному, а й на міжнародному рівні, тобто на сьогодні його таким визнали 24 країн. Згідно Закону України 2006 року «Про голодомор 1932-1933 років в Україні» передбачається кримінальна відповідальність за публічне заперечення голодомору як геноциду.

І цього дня на території професійно-технічного ліцею №6 м. Кременець біля пам’ятного знаку «Жертвам політичних репресій» проходив мітинг реквієм із нагоди Дня вшанування жертв голодоморів та політичних репресій.

Біля пам’ятного знака «Жертвам політичних репресій» були викладені лампадки із запаленими свічками. Учасники акції хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв голодомору і в їх руках запалали свічки.

Тут же отець Володимир Буграк настоятель храму Преображення Господнього м. Кременець говорив про те, що «Ми збираємося на цьому маленькому майданчику один раз, а той й більше, де згадуємо і віддаємо велику шану як жертвам політичних репресій, так і сьогодні жертвам голодомору. Складаємо також Господу молитву, щоби Він оберігав нашу землю, людей, які є на ній від таких трагічних бід та помагав нині живущим будувати сильну, багату державу».

Далі керівники та працівники райдержадміністрації, районної ради, Кременецької міської ради, установ, жителі райцентру та навколишніх сіл поклали живі квіти до пам’ятного знака «Жертвам політичних репресій», молоді дівчата вгощали всіх присутніх скибками освяченого смачного короваю...

0 коментарі: