Передача Кременецького районного радіо від 28 лютого 2012

Вашій увазі пропонується передача Кременецького районного радіо від 28 лютого 2012.

У програмі ви почуєте:

  • Минулої неділі, яка у християн ще називається Прощеною, у Кременецькому районному будинку культури проходили громадські слухання, на яких були присутні більше півтисячі людей - представники духовенства, зокрема УПЦ КП і УПЦ МП, вірні цих церков, члени демократичних партій, що входять у Комітет опору диктатурі.  Учасники слухань обговорили небезпеки проекту Закону України (реєстраційний № 9690) «Про внесення змін до деяких законів України (щодо передачі об’єктів культурної спадщини релігійним організаціям)». Нині ініціатори проекту Закону України № 9690 планують вилучити Свято-Успенську  Почаївську лавру та інші святині з «Переліку пам’яток, що не підлягають приватизації». Опоненти законопроекту роблять все, аби безцінні пам’ятки залишалися у володінні українського народу.
  • Під вигуки, крики й свист  прихильників проекту більшість учасників громадських слухання ухвалили  Резолюцію  щодо недопущення прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України (щодо передачі об’єктів культурної спадщини релігійним організаціям. « Вважаємо неприпустимою політику держави щодо «торгівлі» споконвічними українськими цінностями – мовою, історією, традиціями та святинями. Адже, до Українських святинь із молитвами йдуть паломники з усього світу, тому вони повинні належати лише  українському народові» - йдеться в тексті прийнятого документа. Текст резолюції учасники громадських слухань мають намір передати Президенту України, голові Верховної Ради, Прем’єр-міністру, головам депутатських фракцій у Верховній Раді України, народним депутатам України від Тернопільщини для розгляду та вирішення порушеного питання.
  • Думки представників УПЦ Московського патріархату та УПЦ Київського патріархату почуєте, натиснувши - читати далі – справа у віконечку…


      УВАГА: Для того, щоб почати слухати програму із частини, яка вас цікавить, необхідно почекати 1-2 хвилини (залежно від вашого Інтернет з'єднання) для того, щоб аудіо-файл закачався спочатку в буфер обміну вашого комп'ютера.

      0 коментарі: