СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ – У КОЖНУ ШКОЛУ!

Останнім часом українська держава прагне зробити дітей розумними та освіченими шляхом відкриття та роботи навчальних комп’ютерних комплексів у загальноосвітніх навчальних закладах. У Кременецькому районі такими НКК забезпечені 79,5 % шкіл, в тому числі ІІІ ступеня – на 100%, ІІ – на 62,5%.

23 грудня у п’яти ЗОШ І-ІІ ступенів нашого району проходило урочисте відкриття навчальних комп’ютерних комплексів, в які ввійшли 44 комп’ютери. Розпочався цей  захід у Млинівецькій школі, де директором працює Микола Чернецький і навчається 80 дітей. Особливо радо тут приймали виконання учнями пісні «Зацвіла калина», ансамблем сопілкарів - віночка українських пісень та відкриття НКК перерізанням стрічки головою РДА Ігорем Михальчуком, начальником відділу освіти РДА Степаном Ятчишиним, учнем 2 класу Павлом Карпунем. А голова батьківського комітету школи Неля Волинець висловила щиру подяку керівництву району, відділу освіти РДА за сприяння та відкриття цього комплексу.

Наступною значимою подією стало відкриття та початок роботи НКК у Розтоцькій, Комарівській, Гаївській, Підлісецькій ЗОШ І-ІІ ступенів. У Розтоцькій  школі сільський голова Володимир Дармограй звернувся до голови РДА Ігоря Михальчука з прохання допомогти із заміною вікон у цьому навчальному закладі, а голова батьківського комітету школи Віктор Фаєрчук привітав вчителів, учнів та гостей  із Новим Роком та Різдвом Христовим і повідомив про те, що їм перед святами ПП «Агро-Експрес-Сервіс» надасть цінні подарунки (що, до речі, у цей день і було зроблено).

У Комарівській школі гості цього заходу під гучні оплески сприйняли виступ гурту учнів, яким керує Григорій Бочелюк і які виконали в’язанку українських пісень.
У Гаївській школі можна було бачити радісні обличчя вчительського колективу, учнів при відкритті НКК, які говорили тут слова щирої подяки всім, хто посприяв у наданні школи 11 комп’ютерів.

А у Підлісецькій школі ця важлива подія розпочалася виконанням всіма Державного Гімну України і супроводжувалася щирим гарним виступом учнів, голови батьківського комітету Любові Зайцевої, показом слайдів про історію та діяльність цього навчального закладу.

Голова райдержадміністрації Ігор Михальчук у школах наголошував, що особливо приємно вручати подарунки напередодні Новоріччя, Різдвяних свят, адже у ці дні збуваються всі найзаповітніші мрії, а діти – це не лише майбутнє, це сьогодення України і влада має допомогти їхнім мріям збутися.

0 коментарі: