Передача Кременецького районного радіо від 4 квітня 2012

Вашій увазі пропонується передача Кременецького районного радіо від 4 квітня 2012.

У програмі ви почуєте:

  • Понад 200  мешканців сіл Дунаївської та Колосівської сільських рад 2 квітня пікетували адмінбудинок адміністрації і ради Кременецького району. Люди протестували проти будівництва заводу з виробництва субстрату для вирощування печериць, оскільки вважають таке виробництво небезпечним для довкілля. Акцію підтримали районні організації ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» і «Фронт змін».


    У  Кременецькому районі поблизу села Дунаїв п’ять земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 10 гектарів торік було виділено переважно немісцевим жителям. Отримавши державні акти, ці люди продали землю киянці. А вже та у райдержадміністрації отримала дозвіл на зміну цільового призначення земель - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Із оголошення в газеті «Вільне життя» мешканці довідалися, що  на цьому масиві місцева компанія «Світ соломи» планує побудувати завод з виробництва субстрату для вирощування печериць.

    Перед пікетом, на громадських слуханнях  жителі сіл Дунаїв та Рудка висловилися категорично проти такого будівництва.  Представники громад їздили в сусідній Шумський район, де працює аналогічне підприємство „Мікоген“, і відчули запах повітря, яким дихають люди там.  А детальніше – тут.


      УВАГА: Для того, щоб почати слухати програму із частини, яка вас цікавить, необхідно почекати 1-2 хвилини (залежно від вашого Інтернет з'єднання) для того, щоб аудіо-файл закачався спочатку в буфер обміну вашого комп'ютера.

      0 коментарі: