Передача Кременецького районного радіо від 24 січня 2012

Вашій увазі пропонується денна передача Кременецького районного радіо від 24 січня 2012.

У програмі ви почуєте:

  • У неділю, 22 січня, у всій нашій державі відзначалося велике свято – 93-я річниця проголошення Акту Соборності Українських земель, яке стало знаком віри і єдності в утвердженні й побудові незалежної, багатої України. І з нагоди Дня Соборності та Свободи України, у минулу п’ятницю, 20 січня, у Кременецькому районному будинку культури проходили урочини громадськості та святковий концерт - за участю депутатів місцевих рад, керівників та працівників органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, політичних партій.
    • Розпочався  захід виконанням Державного Гімну України (соліст Володимир Дзюма, супровід – духовий оркестр «Кременець», керівник Олександр Бистрицький), та покладанням  квітів на могилу Січових Стрільців на Монастирському кладовищі.  

    Із історичною довідкою про проголошення Акта Злуки Української  Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки виступив кандидат історичних наук, викладач Кременецького обласного гуманітарно-педагогічного інститут ім. Т.Г. Шевченка, науковий працівник Кременецького краєзнавчого музею Олександр Соловей.

  • Спільно з компанією «Данон міжнародна благодійна організація «Добробут громад»  планують у Лосятині Kременецького району амбітний проект з вирощування полуниць. У ньому буде задіяно орієнтовно 150 місцевих родин, які віддадуть 50 гектарів своїх паїв для вирощування полуниці за новітніми технологіями. Продаватимуть урожай через кооператив. Останній забезпечуватиме контроль якості, охолодження, зберігання і доставку продукції на переробку». Учасники «полуничного» проекту безкоштовно отримають високоякісні саджанці, врожайність яких в 1,5—2 рази перевищує звичайні показники, систему крапельного зрошення та інше необхідне обладнання для вирощування. У процесі їх консультуватимуть фахівці з Італії. У підсумку це дозволить отримувати хороші врожаї — до 20 тонн iз гектара, а отже — й непогані прибутки кожній родині. Полігоном для апробації «полуничного» проекту Лосятин став не випадково. Громада села вже об’єднана в кооператив «Лосятинське молочне джерело», який заготовляє молоко від населення. Тобто, селяни вже мають певний досвід кооперації для того, щоб працювати разом. Отже, їм можна  довірити такий масштабний проект. Українське ягідництво має перспективу, бо у подальшому лосятинський досвід буде поширено на інші регіони України. 


  • 20 січня 2012 року в селі Лосятин за участю координатора Тернопільського обласного ресурсного центру громад Олега Процика, членів новоствореної громадської організації  «Добробут с.Лосятин»  відбувся другий діалог  в рамках  Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».  Згідно процедур Програми розвитку ООН, що безпосередньо впроваджує Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», самі мешканці сіл повинні спільно визначитися, яка проблема є для них найактуальнішою. З цією метою активісти громадської  організації провели  серед мешканців села Лосятин  спеціальне опитування. Ключовими проблемами в селі стали -  енергозбереження в дитячому садочку, відсутність вуличного освітлення, ремонт сільської дороги,  відсутність збуту та переробки ягідної продукції. Та найбільшу кількість голосів все ж таки набрала  проблема  енергозбереження  дитячого садочка.  Всі інші  питання  будуть  включенні до плану соціально-економічного  розвитку Лосятинської сільської ради.


УВАГА: Для того, щоб почати слухати програму із частини, яка вас цікавить, необхідно почекати 1-2 хвилини (залежно від вашого Інтернет з'єднання) для того, щоб аудіо-файл закачався спочатку в буфер обміну вашого комп'ютера.

0 коментарі: