Найщиріші вітання із Новим Роком та Різдвом Христовим!!!

Шановні шанувальники районного радіо! 

У 2011 році нас було багато, а у 2012 буде ще більше! Принаймні - ми на це надіємося! 
Від усіх протуберантів натомленого від журналістської мороки серця віншую Вас з Новоріччям і дарую щиру посипалку: 

Хай здоровиться Вам повсякчас - раз, 
На похмілля нехай не болить голова - два, 
ЩОБ Ви вгору ішли - не згори - три, 
Щоб світилося щастя у вашій квартирі - чотири, 
Щоб праправнуків заміж устигли віддать - пять, 
Щоб у хаті завжди була добра вість - шість, 
Щоб жилося на радість усім - сім! 

 З НОВИМ РОКОМ І РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ !!!

Передача Кременецького районного радіо від 29 грудня 2011

Вашій увазі пропонується передача Кременецького районного радіо від 29 грудня 2011.

У програмі ви почуєте: 
  • «Діти – наші квіти» - тематична програма районного радіо. 
  • Цікаво, аби малеча України знала, що декларація прав дитини ухвалена Генеральною асамблеєю ООН ще 20 листопада 1959 року, чи почувалася б вона більш захищеною? А чи стала б вона щасливішою, якби кожну хвилину пам’ятала, що теж 20 листопада, тільки 1989 року, була прийнята ще й Конвенція ООН про права дитини? До речі, Україна ратифікувала цей документ ще у 1991 році, зобов’язавшись тим самим гарантувати дотримання прав дітей – усіх своїх громадян віком до 18 років.  І зараз в Україні ми маємо не просто майже 10 мільйонів дітей, а дітей – з правами.

Передача Кременецького районного радіо від 28 грудня 2011

Вашій увазі пропонується передача Кременецького районного радіо від 28 грудня 2011.

У програмі ви почуєте: 
  • На перше півріччя 2012 року планується відкриття у Кременці гемодіалізного центру. На півночі Тернопілля проживає 25 хворих, які потребують очистки крові таким методом.
  • Зміни у нарахуванні лікарняних для працюючих інвалідів – інформує управління Пенсійного фонду у Кременецькому районі.
  • Податкова – про нововведення в реєстрації податкових накладних.

Передача Кременецького районного радіо від 27 грудня 2011

Вашій увазі пропонується передача Кременецького районного радіо від 27 грудня 2011.
У програмі ви почуєте:


  • Репортаж з підсумкової прес-конференції голови Тернопільської обласної державної адміністрації В.А. Хоптяна.
Валентин Хоптян: «2011 рік став успішним для агропромислового комплексу Тернопілля, цьогорічним здобутком став рекордний урожай зернових – близько 1,9 млн. тонн, на 50% більше за минулорічний показник. Тернопільщина впевнено взяла курс на реформи: в медицині – відремонтовано 432 заклади у сільській місцевості, в освіті – у кожну школу закуплено плазмовий телевізор, в культурі – газифіковано 168 будівель закладів культури. Тернопілля – край працьовитих людей та великих можливостей!»


ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ ФОТОКАРТИН СТЕПАНА СІЯТОВА «І ЗНОВУ РАЗОМ»

22 грудня  у  Кременецькому краєзнавчому музеї відбулося відкриття персональної виставки фотокартин Степана Сіятова «І знову разом».Вона, як життя – багатогранна. На виставці представлено 104 картини. Сюжети для фотокартин взято із різних куточків України.

Виставка фотографій Степана Сіятова – безумовно подія  у культурному та мистецькому житті міста Кременець. Насамперед хочеться відзначити високий професіоналізм! Яскраві красиві неповторні фотознімки, цікаві теми і сюжети.

Передача Кременецького районного радіо від 26 грудня 2011

Вашій увазі пропонується передача Кременецького районного радіо від 26 грудня 2011.

У програмі ви почуєте:
 

  • Радіопрограма «Джерело життя» щопонеділка допомагає пізнати красу і глибину вічних істин…


СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ – У КОЖНУ ШКОЛУ!

Останнім часом українська держава прагне зробити дітей розумними та освіченими шляхом відкриття та роботи навчальних комп’ютерних комплексів у загальноосвітніх навчальних закладах. У Кременецькому районі такими НКК забезпечені 79,5 % шкіл, в тому числі ІІІ ступеня – на 100%, ІІ – на 62,5%.

23 грудня у п’яти ЗОШ І-ІІ ступенів нашого району проходило урочисте відкриття навчальних комп’ютерних комплексів, в які ввійшли 44 комп’ютери. Розпочався цей  захід у Млинівецькій школі, де директором працює Микола Чернецький і навчається 80 дітей. Особливо радо тут приймали виконання учнями пісні «Зацвіла калина», ансамблем сопілкарів - віночка українських пісень та відкриття НКК перерізанням стрічки головою РДА Ігорем Михальчуком, начальником відділу освіти РДА Степаном Ятчишиним, учнем 2 класу Павлом Карпунем. А голова батьківського комітету школи Неля Волинець висловила щиру подяку керівництву району, відділу освіти РДА за сприяння та відкриття цього комплексу.

Передача Кременецького районного радіо від 23 грудня 2011

Вашій увазі пропонується передача Кременецького районного радіо від 23 грудня 2011.
У програмі ви почуєте:
 
  • 24 грудня – День працівників архівних установ.  Начальник архівного відділу Кременецької РДА Надія Тимощук інформує про те, що сьогодні в архіві є на зберіганні 26684 документи, а найчастіше громадяни звертаються за витягами з погосподарських книг та довідками про реорганізацію чи ліквідацію установ.  
  • У с. Горинка живе Варвара Грень – поетеса з важкою долею, залюблена в Україну. На схилі літ вона не перестає творити свої вірші, сповнені любові й щирості. Науковий працівник Кременецького краєзнавчого музею Тетяна Соловей розповідає про нашу землячку в радіорубриці «Долі людські».

Передача Кременецького районного радіо від 22 грудня 2011

Вашій увазі пропонується передача Кременецького районного радіо від 22 грудня 2011.
У програмі ви почуєте:

У радіопрограмі – звіт голови Кременецької районної ради про діяльність у 2011 році.
  • Андрій Гуславський: «Проаналізувавши завдання, які стоять перед нами, проблеми, які необхідно комплексно вирішувати – ми намагаємось змінити і наповнити додатковими функціями роботу відповідальних працівників. Приймаючи рішення,   рада повинна забезпечити належний рівень контролю за  їх виконанням,  а для цього необхідно проводити постійний моніторинг ефективності впровадження, розробляти   конструктивні рекомендації, проекти рішень. Роль працівника виконавчого апарату  змінюється від статиста та технічного працівника  до працівника, який вміє провести фаховий аналіз, використовуючи досвід, виробити пропозиції, організувати аналітичний контроль за виконанням.

Передача Кременецького районного радіо від 21 грудня 2011


Вашій увазі пропонується передача Кременецького районного радіо від 21 грудня 2011.
У програмі ви почуєте:
  • Під час проведення сільськогосподарської ярмарки в Тернополі 17 грудня 2011 кременецькі товаровиробники та переробники показали себе найкраще: голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян делегації вручив цінний подарунок. Начальник управління агропромислового розвитку Кременецької райдержадміністрації Леся Грушицька розповідає про постійних учасників ярмарок.
  •  У понеділок голова ОДА Валентин Хоптян побував на Кременеччині, де відбулося відкриття відремонтованої ділянки автомобільної дороги Р-26 «Остріг-Кременець-Почаїв-Радивилів», довжиною 27,2 кілометрів. Для цього керівництво держави та Уряду виділило 31,6 мільйонів гривень. Важливість ремонту цієї ділянки дороги пов’язана із насиченим рухом по ній транспорту, в тому числі й туристичного і паломницького, адже в Почаєві знаходиться одна з найбільших християнських святинь – Свято-Успенська лавра.

Найсильніший чоловік у світі мешкає в Кременці

      У неділю, 18 грудня 2011 року, у Кременецькому районному будинку культури відбулися змагання «Кубок Західної України-2011» із армспорту серед юнаків та юніорів, дівчат і юніорок. Організатором і натхненником цих змагань є наш уславлений земляк, чемпіон світу з армреслінгу Андрій Пушкар. Відео про силача з Кременця, запропоноване блогом районного радіо Вам, транслювали у програмі ТСН-особливе.

     Також ви можете прослухати про Андрія Пушкара у передачі Кременецького радіо від 14 грудня 2011 року.

Передача Кременецького районного радіо від 19 грудня 2011

Вашій увазі пропонується передача Кременецького районного радіо від 19 грудня 2011.

У програмі ви почуєте:
  • Традиційно щопонеділкова християнська програма «Джерело життя»;
  • У районному Будинку культури перед дітьми з нагоди дня Святого Миколая виступали очільники районної влади. Діти раділи подарункам, театралізованому святу;
  • Вічні істини – хто ти, Святий Миколаю?

Парад до Дня Перемоги 9 Травня 2011

Кременчани завжди з повагою ставилися до ветеранів. І кожного року, 9 травня, підтверджують свою повагу до цього всенародного свята. Цьогорічного травня у Кременці теж було велелюдно, центральною вулицею проїхала легендарна «полуторка», промарширували оркестри: Олександр Бистрицький вкотре довів неперевершеність духової музики – це святково, урочисто, круто!


Денна передача Кременецького районного радіо від 16 грудня 2011

Вашій увазі пропонується денна передача Кременецького районного радіо від 16 грудня 2011.
У програмі ви почуєте:

  • «Джерела нашої духовності» - так називається тематична програма районного радіо з участю науковців, літераторів, викладачів Кременецького обласного гуманітарно-педагогічного інституту ім. Т.Г. Шевченка.

Ранкова передача Кременецького районного радіо від 16 грудня 2011

Вашій увазі пропонується ранкова передача Кременецького районного радіо від 16 грудня 2011.
У програмі ви почуєте:

  • Святий Миколай – на всякий час помагай! На жаль, в Україні поширене таке явище, як соціальне сирітство. Служба у справах неповнолітніх Кременецької РДА стурбована за долі таких дітей – стверджує начальник С.Пилипчук.
  • Олександр Смик, альбом «Чужина», пісня «Собі сам» - про сирітську долю при живих батьках-заробітчанах.
  • Сьогодні у РБК – благодійний захід для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.


Передача Кременецького районного радіо від 15 грудня 2011


Вашій увазі пропонується передача Кременецького районного радіо від 12 грудня 2011.
У програмі ви почуєте:

  • 15 грудня – день працівників суду.
  • На засіданні «круглого столу» з «чорнобильцями» найболючіші питання озвучені: над їх вирішенням влада буде працювати
  • Сесія Кременецької міської ради продовжить здійснювати перевірку діяльності КП «Міськводгосп»: розроблено новий Статут підприємства, депутати вирішили надати його для оприлюднення міській громаді.
  • Кременецька МДПІ продовжує перевірки підприємств, підприємців стосовно приховування реальних зарплат: винні покарані, далі – буде…

Соціальна реклама про українську мову

   Блог започатковує нову рубрику “Відео файли” із Кременцем та різної іншої тематики.
   До вашої уваги соціальний відеоролик на підтримку української мови. Думаю, автори відео доступно виклали свою ідею…

Передача Кременецького районного радіо від 14 грудня 2011

Вашій увазі пропонується передача Кременецького районного радіо від 14 грудня 2011.
У програмі ви почуєте:
  • 14 грудня - День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС
  • 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом 
  • Про кременчанина, спортсмена Андрія Пушкара
  • Вітання Ларисі Іванівні Антонюк - начальнику відділу культури та туризму Кременецької райдержадміністрації


Передача Кременецького районного радіо від 13 грудня 2011

Вашій увазі пропонується передача Кременецького районного радіо від 13 грудня 2011.
У програмі ви почуєте:

  • репортаж про відзначення 50-ти річчя Кременецького районного будинку культури

ДЕНЬ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Нещодавно у районному Будинку культури проходило професійне свято – День місцевого самоврядування. У заході брали активну участь керівники, працівники органів місцевого самоврядування та державної влади, депутати всіх рівнів, аматори міських та сільських закладів культури.


А перед початком дійства у фойє цієї культурно-мистецької, духовної установи було представлено багато чудово вишиваних, художніх, ліплених, плетених із шавар-лози та уживаного матеріалу виробів, виготовлених майстрами майже всіх сільських рад району. 
Із виступами – вітаннями до учасників цього професійного дійства звернулися голова районної ради Андрій Гуславський та голова райдержадміністрації Ігор Михальчук.

Передача Кременецького районного радіо від 12 грудня 2011

Вашій увазі пропонується передача Кременецького районного радіо від 12 грудня 2011.
У програмі ви почуєте:
  • духовна поезія від Анжели Гакало
  • проповідь Ігора Гакало на тему "Боротьба в нашому житті"
  • духовна пісня
  • оголошення для "чорнобильців"
  • анонс наступної радіопрограми

СВЯТКУВАННЯ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ЗАХИСТУ ІНВАЛІДІВ


Напередодні Всесвітнього Дня захисту інвалідів – 1 грудня 2011 року в районному Будинку культури для інвалідів Кременеччини із сердечною добротою та виявом ознак милосердя проводився 17-ий районний фестиваль  дітей з особливими потребами «Повір у себе» та акція милосердя «Від серця до серця, з рук у руки».

-  Надзвичайно приємно і дуже важливо, що у переддень Всесвітнього Дня захисту інвалідів у нашому, Кременецькому районі проходить 17-ий районний фестиваль дітей з особливими потребами «Повір у себе» та акція милосердя «Від серця до серця, з рук у руки», - зазначив у виступі голова райдержадміністрації, голова районного благодійного фонду «Милосердя» Ігор Михальчук. – Адже діти – це наше гідне майбутнє, які мають вирости здоровими, розумними, щасливими, натхненними та гідними продовжувачами добрих, славних традицій і справ. І потрібно з відчутною теплотою та допомогою підійти до дітей та людей різного віку, щоби вони почули від нас не тільки добрі, щирі слова, а відчули результативну турботу. І радує те, що саме ці мета і завдання тут виконуються. Я зичу всім вам радості у житті, легкої життєвої дороги, чистого мирного неба та всіх людських гараздів.